Om allergier och produkter

Ta reda på mer om hudallergier och sök efter produkter som kan passa dig.

Vår metod för att hjälpa personer med allergier

Denna sida berättar allt om hudallergier och hur du kan välja ut produkter som kan vara lämpliga för dig.

En del ingredienser kan orsaka allergiska reaktioner på ett litet antal personer och vi jobbar hårt med att se till att vi använder minsta möjliga mängd av dessa ingredienser. En del ingredienser är för viktiga för att utelämnas på grund av deras funktion och dess fördelar för de flesta konsumenter.

Vi väljer vad som används i våra produkter grundat på tre saker: vad folk föredrar, våra egna säkerhetskontroller och föreskrifter i länderna där våra produkter säljs.

Vi är medvetna om att allergeninformation är viktig för det lilla antal personer som kan vara känsliga mot vissa ingredienser. Av den anledningen är vi tydliga med vad våra produkter består av.

Vilka produkter kan användas om du är allergisk mot dofter?

En litet antal personer kan vara allergiska mot vissa doftingredienser. Därför har vi skapat en databas för att hjälpa personer att hitta produkter som är lämpliga för dem.

Om du vet vilken doftingrediens du är allergisk mot kan vi visa vilka produkter som är lämpliga för dig. Om du är allergisk mot mer än en ingrediens måste du titta efter var och en av dem när du tittar på en produkt. Det kan nämligen finnas olika sammansättningar av en produkt i butik. Se till att alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen.

Nedanstående ingredienslista består av doftallergener som är reglerade i Europa. Vi inkluderar doftallergeningredienser i ingrediensförteckningen på våra produktetiketter, men nu kan du använda verktyget nedan för att söka efter produkter.

Om du inte är säker på om du är allergisk mot en doftingrediens bör du rådfråga läkare.

Välj en doftingrediens som du är allergisk mot och ett märke du vill se med hjälp av filtren ovan.

No Results

Beklagar, inga resultat hittades för det val som du gjort

Försök igenom genom att ändra dina val

Berätta vad du är allergisk mot så visar vi dig vilka produkter som är lämpliga för dig. Om du är allergisk mot mer än en ingrediens måste du titta efter var och en av dem när du tittar på en produkt.

Vårt sökverktyg innehåller allergener som hudläkare vanligtvis testar patienter med misstänkt allergi mot.

Allt om hudallergier mot ingredienser i rengörings- och hygienprodukter

Medicinsk friskrivningsklausul

Allt innehåll på denna webbplats (inklusive text, bilder eller annat format) har skapats endast i informationssyfte. Innehållet avser inte att ersätta läkares råd, diagnos eller behandling. Kontakta alltid läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal om du har frågor angående medicinskt tillstånd. Avfärda aldrig läkares råd och dröj inte att ta kontakt med läkare på grund av något du läst på denna webbplats.

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss