Svar på dina frågor om ingredienser

Vi får ofta frågor om ingredienserna vi använder i våra rengörings- och hygienprodukter. Till exempel varför används en särskild ingrediens i en produkt? Vad gör den? Är den säker för mig, min familj och miljön? Ibland får vi frågor om varför vi inte använder särskilda ingredienser.


Fragrances in our products
Dofter

Många tycker om att använda produkter som doftar gott. För att skapa väldoftande produkter använder vi enbart högkvalitativa ingredienser som möter den globala standard satt av International Fragrance Research Association (IFRA).

Ta reda på mer
We use preservatives to help protect our products from bacteria, yeasts and moulds.
Konserveringsmedel

Vi använder konserveringsmedel för att hjälpa till att skydda våra produkter från bakterier, jäst och mögel. Konserveringsmedel har som syfte att skydda och försvara mänskliga celler samt växt- och djurceller.

Ta reda på mer
Mangrove plants
Skrubbpärlor av plast

2014 slutade vi använda skrubbpärlor (microbeads) av plast, som svar på den oro för ökade nivåer av mikroplast i hav och sjöar.

Ta reda på mer
worlds largest family Vim
Silikoner

Mycket av det som folk säger att de gillar med hygienprodukter, från silkeseffekten i hårbalsamet till den mjuka känslan av roll-on-deodoranter, har förmodligen tillverkats av silikon.

Ta reda på mer
worlds largest family Vim
Natriumhypoklorit

Våra märken hjälper till att hålla hem och arbetsplatser rena, fräscha och skyddade från baciller. Under många årtionden har vi använt natriumhypoklorit i våra rengöringsprodukter då det är ett kraftfullt och snabbverkande desinfektionsmedel som bekämpar ett brett utbud av mikroorganismer, inklusive bakterier och virus.

Ta reda på mer

Få mer information om några av de vanligaste frågorna genom att välja i listan nedan.

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss