Skrubbpärlor av plast

Våra hygienmärken hjälper personer att få en frisk hud. Exfoliering - att ta bort döda hudceller genom att skrubba lätt - är nyckeln till detta. Olika ingredienser kan agera som ett milt slipmedel för att hjälpa till vid exfolieringen, inklusive skrubbpärlor av plast.

Mangroves in a pristine marine environment in Belize

”VI HAR SETT BETYDANDE FRAMGÅNGSHISTORIER - UNILEVER HAR BANAT VÄGEN GENOM ATT ELIMINERA ALLA MIKROPÄRLOR FRAM TILL 2015.”

Tanya Cox, Marinbiolog, Fauna & Flora International. Källa: Personal Care Products Council

Vi slutade att använda skrubbpärlor av plast 2014 som svar på oron om ansamlingen av mikroplast i hav och sjöar. Vi hade tidigare använt dem i några av våra exfolieringsprodukter. Vi använder nu alternativa exfolieringsprodukter, vilket låter konsumenter känna sig säkra på att Unilevers ansikts- och kroppstvålar inte bidrar till ansamlingen av mikroplaster i världshaven.

Svar på dina frågor

Vilka alternativ finns det till skrubbpärlor till plast?

Vi använder alternativa exfolieringsprodukter såsom aprikoskärnor, majsmjöl, malen pimpsten, kiseldioxid eller valnötsskal.

Var kommer mikroplasten i haven från?

Mikroplaster kommer från många olika källor, inklusive nedbrytning av större plastmaterial i vatten, syntetiska fibrer som lossnar från tyger under tvätt samt från små plastpärlor som används i en mängd konsument- och industriprodukter. Hygienprodukter tros bidra i väldigt liten mängd till mikroplasternas nivå.

Varför använde Unilever skrubbpärlor av plast förr?

Skrubbpärlor av plast som tidigare fanns i ett begränsat antal hygienprodukter, såsom ansiktsrengöring, tvålar, duschkrämer och kroppsrengöring. Vi använde dem eftersom de på ett milt sätt kan öppna porer och avlägsna döda celler från hudens yta. Många personer njöt av den uppfriskande känslan av pärlorna, vanligtvis tillverkade av polyetylen.

Är skrubbpärlor av plast säkra?

Säkerhetsbedömningar har kommit fram till att polyetylen - plasten som tidigare användes i våra skrubbpärlor - är säkra för personer. Det har inte observerats några biverkningar vid uppmätta halter i miljön.

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss