Konserveringsmedel

Konserveringsmedel, som namnet antyder, hjälper till att hålla saker och ting fräscha. Vi använder konserveringsmedel för att hjälpa till att skydda våra produkter från bakterier, jäst och mögel. I naturen hjälper konserveringsmedel till att försvara mänskliga celler samt växt- och djurceller. På liknande sätt spelar konseveringsmedel en viktig roll för att hålla våra produkter säkra samt säkerställa en hög kvalitet. Utan konserveringsmedel kan produkterna börja lukta illa, ändra färg eller mögla.

Skin care

Vi utvärderar alla våra produkter för att välja de bästa konserveringsmedlen eller kombinationer av konserveringsmedel och tar i beaktande faktorer så som typ av produkt, hur den ska användas och var den kommer att lagras. Med hudkrämer kan vi till exempel se om fingrar som doppas upprepade gånger i krämen kommer att förstöra den.

Dessutom, för att uppfylla gällande lagar och föreskrifter, utför vi våra egna säkerhetsbedömningar och följer nya vetenskapliga forskningar. Vi inkluderar endast konserveringsmedel när de behövs och kontrollerar noggrant mängden vi använder. Detta garanterar att vi använder konserveringsmedel säkert och ansvarsfullt.

Vi vet att vissa personer föredrar att undvika vissa konserveringsmedel. Med detta i åtanke kan vi ibland utveckla produkter som inte innehåller vissa konserveringsmedel.

I följande avsnitt kan du läsa mer om konserveringsmedelsingredienser som vi ofta får frågor om: parabener, metylisotiazolinon, formaldehyddonatorer och fenoxietanol.

Svar på dina frågor

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss