Toggle Sök

  1. Hem
  2. ...
  3. En presentation av Unilever
  4. Vår bakgrund

Vår bakgrund

Unilever är ett företag som bygger på en känsla av mening, och vårt unika arv formar fortfarande det sätt som vi gör affärer på idag.

Del av en Blue Band-annons i Indien

Se till att hållbarhet blir en självklarhet

Unilevers företagsarkiv

Unilevers historiska Port Sunlight

Unilevers företagsarkiv är beläget i Port Sunlight, den historiska hemvisten för Unilever i Storbritannien, och är en av världens viktigaste samlingar med affärshandlingar.

Under 1890-talet skrev William Hesketh Lever, grundaren av företaget Lever Brothers, ner sina idéer för tvålen Sunlight – hans revolutionerande nya produkt som hjälpte till att göra renlighet och hygien populärt i det viktorianska England.

Han formulerade sina idéer så här: ”Genom att göra renlighet till en självklarhet, genom att minska arbetsbördan för kvinnor samt genom att främja hälsa och bidra till personlig attraktionskraft blir livet mer njutbart och givande för de människor som använder våra produkter”.

Denna känsla av mål och mening har alltid varit en del av Unilevers företagskultur. Under 2000-talet hjälper vi fortfarande människor att se bra ut, må bra och få ut mer av livet ‒ och vårt syfte som företag är att göra hållbarhet en självklarhet.

Följ vår tidslinje för att få reda på mer om vår företagshistoria.

Tillbaka överst på sidan