Hoppa till innehåll

Hellmann's

MAKE TASTE, NOT WASTE

Hellmans logo

Förvandla dina rester till något gott med Hellmann's!

Majonnäsen har funnits i vår historia sedan 1700-talet och Hellmann's majonnäsresa började redan år 1905 då den första Hellmann's Delibutik öppnade upp i New York. I över hundra år har Hellmann's majonnäs varit amerikanernas nummer ett och älskas av miljoner världen över.

Majonnäsen sägs ha uppfunnits av en fransk kock som arbetade för hertigen av Richelieu år 1756. När hertigen krigade mot britterna vid Port Mahon, arbetade hans kock för fullt med att förbereda maten till segerfesten. Bland annat med en rätt bestående av grädde och ägg, men när kocken upptäckte att köket hade slut på grädde, improviserade han och använde olivolja istället. Därmed skapade han ett nytt kulinariskt mästerverk, som han gav namnet "Mahonnaise".

År 1905 öppnade Richard Hellmann en delikatessbutik i New York och började sälja en egen majonnäs. Hans fru hade gjort receptet och Hellmann knöt en blå rosett runt burken. Över 100 år senare är majonnäsen från Hellmann’s deli i New York amerikanernas majonnäs nummer ett och älskas av miljoner världen över.

Kontakta Unilever angående Hellmann's

Om du har frågor eller synpunkter om Hellmann's, vänligen se vår kontaktsida.

Tillbaka till sidans topp