Hoppa till innehåll

Företag behöver vara en del av lösningen för globala hållbarhetsmål

Publiceras:

Unilever CEO Paul Polman, talade på EAT Forum i Stockholm 13 – 14 juni.

eat forum 2016 84

EAT Stockholm Food Forum ägde rum i Stockholm på Clarion Hotel Sign.

Det var tredje gången detta Forum anordnades och några av världens mest välrenommerade namn inom vetenskap, näringsliv, politik och intresseorganisationer samlades för att diskutera och utveckla dagens livsmedelssystem att bli mer jämlikt, säkert och hållbart. Samarbete är nyckeln för att möta klimat- miljö och demografiska utmaningar för vår planet i framtiden. Unilevers CEO Paul Polman talade om nödvändigheten att företag blir en del av lösningen tillsammans med organisationer och politiska organ se gärna video länk https://www.youtube.com/watch?v=7puEm-HE5p0&feature=youtu.be.

2015 var ett spännande år för internationell politik; det finns många befintliga internationella överenskommelser kring klimatförändringar, hälsa, hållbarhet och tryggad livsmedelsförsörjning. Åtgärder, implementering, öppenhet och ansvarstagande är några av de ingredienser som saknas för konkreta resultat.

Detta år behandlade EAT Forum konsumtions- och produktionsmönster, urbanisering, ansvar, teknik och innovation kring livsmedel och produktion. Vad vi äter är avgörande för vår hälsa, men också bestämmer hälsan hos vår planet .

Talare från olika bakgrund närvarade, från mindre Ö-stater, till och en rad olika professioner inom politik, affärsverksamheter, företagsledare, konsument- och miljöorganisationer.

Bland några av talarna fanns:

Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi, The Prime Minister of Samoa

Mary Robinson, former President of Ireland & Member of The Elders

Vytenis Andriukaitis, European Commissioner of Health & Food Safety

Paul Polman, CEO, Unilever

Stefan Catsicas, Executive Vice President Nestlé

Kimbal Musk, Co-Founder of the Kitchen Community and board for Tesla Motors

Tillbaka till sidans topp