Hoppa till innehåll

Domestos sociala agenda en del av verkligheten

Publiceras:

Domestos sociala program skapar en gynnsam tillväxt

Domestos sociala agenda en del av verkligheten

Under World Water Week 2016 i Stockholm, berättade Matteo Rizzi, Global Social Mission Expertise Manager, hur Domestos arbetar för att hantera det stora behovet av sanitet och samtidigt skapa affärsmöjligheter.

Mitt team hjälper varumärken – däribland Domestos, Surf och Sunlight – att skapa en social agenda i syfte att skapa kompetens och dialog med konsumenter särskilda ämnen.

Det är viktigt vi undersöker vägar för tillväxt så vi kan fortsätta stödja våra sociala aktiviteter och projekt där de behövs som bäst.

Hjälp till fler än fem miljoner människor

Varumärket Domestos har som ambition att hjälpa 25 miljoner människor att få bättre tillgång till toaletter senast år 2020.

Vi är första företaget att anta ett åtagande av den omfattningen för nödvändig sanitetsutrustning och därför behöver vi samarbeta med experter för att tillsammans nå målet. Vi arbetar med akademiker, biståndsorganisationer, NGOs och regeringar.

Vårt partnerskap med UNICEF är ett bra exempel där vi stödjer deras globala sanitetsprogram, där fokus ligger på att förändra beteende och skapa förutsättningar för implementering av nya toaletter.

Sedan 2012, har Domestos genom detta arbete lyckats hjälpa fler än fem miljoner människor genom att underlätta tillgången till toaletter, utbildning och beteende förändring.

Förändra beteende

Utöver den infrastruktur som är nödvändig för att bygga toaletter, möter vi många andra utmaningar, av olika skäl är det ett faktum att även om en toalett finns så är det inte säkert att den används av alla personer i ett hushåll. Först behöver vi inse att alla människor behöver en toalett och därefter se till att alla också kan använda en. Vi behöver skapa ett förändrat beteende kring kunskap så att användandet av toaletter blir hållbart.

Entreprenörskap, utbildning och underhåll

Sedan 2009 har Domestos arbetat för att förbättra förutsättningar för sanitet. Som ledande i sin bransch för toalettrenöring besitter de lång erfarenhet av att kommunicera med konsumenter och skapa samarbeten som betonar betydelsen av sanitet, både utrustning och genom utbildning.

Utöver partnerskapet med UNICEF, så bedriver Domestos projekt for att förbättra förutsättningar för sanitet och underhåll av utrustning i bland annat skolor i Vietnam, Sydafrika, Turkiet, Ryssland, Brasilien, Centrala och östra Europa (CEE) samt marknadsanpassade program i Indien och Vietnam som kallas Domestos Toilet Acadamy. Som en del av detta program utbildar våra partners lokala entreprenörer som kan starta affärsverksamhet genom att producera och installera toaletter, samt hjälpa till med finansiering för hushåll när medvetenhet och krav ökar.

AI besökte nyligen Bihar i Indien – där vi samarbetar med en partner PSI – och talade med en av entreprenörerna. Jag blev berörd av hand stolthet. Inte enbart för att han via arbetet nu kan försörja familjen utan också att han kan göra något bra för samhället.

Se gärna denna video för att höra några av de som arbetar med projektet

https://youtu.be/FT1eyAjY2lY

Tillbaka till sidans topp