Aline Santos, Senior Vice President för Global Marketing för Unilever, beskriver vår strävan att bryta stereotyper i vårt sätt att beskriva kvinnor och män i våra reklam.
Fram till nu har våra reklam inte ändrats tillräckligt
Vi har lyssnat på konsumenterna och tittat på hur vi framställer könsroller i vår reklam, och då insett att vi måste göra saker annorlunda.
Vi förstår att genom att använda vårt inflytande på ett ansvarsfullt sätt, kan vi bidra till en positiv kulturförändring samt att förbättra relationer med våra konsumenter genom vår annonsering. Därför har vi har bett alla våra varumärken för att utmana sig själva att komma bort från ohjälpsamma stereotypiska beskrivningar av män och kvinnor, särskilt för kvinnor, och att istället leverera nya kampanjer som är mer relevanta för dagens konsumenter.
Vi kallar denna rörelse till #UNSTEREOTYPE - och vi kan redan nu märka en skillnad.
Roller, personlighet och utseende
#UNSTEREOTYPE handlar om såväl män som kvinnor - vi vill undvika alla könsstereotyper.
Mest arbete har vi att göra i vår beskrivning av kvinnor, och vi har utvecklat tre områden där vi vill göra en positiv förändring: roller, personlighet och utseende. Våra undersökningar visar på om vi vågar ändra de här tre områdena kan det ge en stor inverkan på effekten av vår reklam, samt på samhällets syn på kvinnor.
Vi vill beskriva kvinnor i roller som relaterar till deras önskemål och bredare insatser snarare än bara deras ansvar. Vi vill inte visa kvinnor som bara stöder vår produkt eller någon annan person. Det är inte vad kvinnor är, och det är inte så kvinnor ser på sig själva.
Vi vill också visa kvinnor med tredimensionella personligheter som känns äkta - människor som bryr sig, som är roliga, starka, och tänkande. Det är personligheter som i slutändan genererar intressanta människor och därmed intressant kommunikation.
När det gäller utseende, vi vill visa kvinnor positivt och okritiskt. Det betyder att tänka bredare om hur vi visar skönhet i en mer diversifierad, positiv och alldagliga perspektiv.
Knorr och Axe några märken som leder vägen
Vårt initiativ gäller för var och en av våra varumärken. Några av dem är redan vidare på vägen än andra. Knorr, till exempel, har anammat "smak och jämlikhet", och visar genom sin #loveatfirsttaste- kampanj att mat och matlagning är nöjen alla kan njuta av, oavsett kön.
Axe - Find Your Magic- kampanj fick stor uppskattning från både konsumenter och kommunikationsbranschen för att den flyttade bort från stela, stereotypiska föreställningar om manlighet och istället visade individualitet hos riktiga män.
Varje varumärke kommer att hitta sin egen väg för att nå konsumenterna - och göra en skillnad.
Ellen Ripley och rymdvarelser
När jag tänker på det potential vi har för positiv kulturell förändring, jag minns första gången jag såg en kvinnobild som bröt formen - och hur det gjorde ett stort intryck på mig.
När Ridley Scotts Alien släpptes i Brasilien översattes den tyvärr till "Aline". Det faktum att jag plötsligt delade mitt namn med en utomjordisk monster som förföljde och dödade människor i ett rymdskepp var mycket roligt för alla runt omkring mig ... Men det är inte vad jag själv minns mest om filmen.
Sigourney Weavers Ellen Ripley var den första beskrivningen av en stark kvinnlig hjälte jag hade sett i mitt liv - någon som inte var en dam som väntar på att bli räddade, men en kvinna som kunde vara modig, kapabel, bristfällig, även otäck. Det hjälpte övertyga mig om att jag kunde vara vem jag ville vara.
Vi vet att våra varumärken också kan ha ett inflytande och påverkan på människors uppfattning av världen. Vi investerar i en stor mängd reklam och vi har ett ansvar att använda denna makt på ett positivt sätt. Jag tror #UNSTEREOTYPE kan bidra till en positiv kulturell förändring - och bidra till en bättre relation med våra konsumenter.