Hoppa till innehåll

Vi dricker och äter mer ekologiskt än någonsin

Publiceras:

Ekologisk mat har gått från trend till hållbar livsstil, vi dricker och äter mer ekologiskt än någonsin.

Sweden Flora ekologisk

Konsumtionen av ekologisk mat slår nya rekord i Norden: i Sverige ökade den förra månaden med otroliga 10,3%. I enlighet med denna trend har Unilevers varumärken i Norden antagit utmaningen att möta våra medvetna konsumenters efterfrågan genom att erbjuda dem ett bredare utbud av ekologiska produkter än någonsin!

Lipton introducerar flera älskade varianter som ekologiskt te, medans vår fabrik i Flen producerar GB gräddglass med ekologiska ingredienser för att mata våra konsumenter med glass gjord med både hjärta och tanke. Dessutom kommer med start i Februari våra svenska konsumenter att bre ekologiskt Flora på deras också så trendiga glutenfria mackor. Snacka om att sprida goda nyheter för vår planet också.

Efter succén från förra årets lansering, kan nya Lipton klassiker snart hittas i hyllorna med en ekologisk EU märkning samt Rainforest Alliance-certifikat synlig på framsidan av förpackningen. Varje te blad plockades enligt ”Singe Source Estate”; således innehåller ett paket alltid te löv från en enda koloni vilket gör det lättare att säkerställa att varje löv är organisk.

Även våra finska grannar är ombord på miljötåget genom att lansera ekologiska versioner av den finländska familjens favorit smaker inom glass: choklad och vanilj. Luomu är ett finskt certifikat märkning som innebär att produkten är tillverkad med naturliga ingredienser och luomu glass innehåller mindre tillsatser och aromer än vanlig glass. Det är också ett certifikat som många finländska konsumenter i ökad utsträckning tittar efter när man gör sina matinköp.

Sverige är på många sätt några steg före grannlandet när det gäller att producera och konsumera ekologiska livsmedel och har därför fick vår GB glassfabrik i Flen äran att producera även denna läckra dessert åt de finska konsumenterna. Detta är ett lysande exempel på hur ett stort, globalt företag kan dela lokal kunskap för en god gemensam sak och samtidigt leverera högkvalitativa produkter som våra konsumenter kräver.

Bre grönt, bre ekologiskt och låt oss breda på lite med denna nyhet: Flora lanserar en ekologisk version av det klassiska Flora-pålägget. Vad som gör den nya Flora-varianten både läcker och ekologisk är en blandning av raps-, palm och allanblackiaolja. Allanblackiaolja kommer från allanblackiaträdet som växer i de afrikanska tropikerna, och detta gigantiska träd kan växa upp till 30 meter i höjd. Inte undra på att frökapslarna kan väga upp till sju kilo. 40% av oljan som pressas från fröskidan är ren olja - den olja som vi nu använder i Flora Ekologisk.

Att producera allanblackiaolja sysselsätter 25 000 personer i Tanzania. Skördetiden för allanblackia är i allmänhet en ganska lugn period för bönderna, och eftersom frukten faller till marken när den är mogen, är skördearbetet inte fysiskt krävande. Därför kan många kvinnor använda den extra inkomsten för att betala t.ex. skolavgifter för sina barn. Den ekologiska utvecklingen i Norden växer och är här för att stanna, dessa spännande lanseringar bevisar att vi är redo att vara i frontlinjen och visa vägen när det händer.

Detta är bara tre exempel på hur vi bidrar till en bättre framtid här i Norden. Vill du veta hur vi gör för att nå våra USLP mål runt om i världen?

Läs mer: www.unilever.se/planet-and-society/

Tillbaka till sidans topp