Hoppa till innehåll

Unilever intar topplacering enligt Dow Jones hållbarhetsindex

Publiceras:

Unilever rankas för 17: de året i rad i toppen enligt Dow Jones hållbarhetsindex. Det demonstrerar tydligt vårt långsiktiga arbete för hållbart företagande och tillväxt.

Dow Jones Solar Panel

The Dow Jones Sustainability Index (DJSI) värderar över 2000 börsnoterade företag på hur de presterar ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Det är användbart för investerare som identifierar att ansvarsfulla företag är en kritisk faktor för att generera långsiktigt aktieägarvärde och som önskar att spegla en hållbarhetsprofil i investeringsportföljen.

Enligt årets index 2018 lyckades vi nå bästa betyg i ett antal områden, inkluderat innovativt ledarskap, företagsstyrning, kontroll av leverantörskedjan, skattestrategi, varumärkesarbete, produktförvaltning, förpackning, CSR och, filantropi samt klimatstrategi.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer för Unilever säger att “Dow Jones hållbarhetsindex fortsätter att vara en viktig måttstock för hållbart ledarskap och vi är så klart glada att våra ansträngningar fortsätter att uppmärksammas. Vi är under inga omständigheter i slutet av resan men resultat som det här visar att vi är på rätt väg”.

Global Earth

The Dow Jones Sustainability Index

Används av investerare som identifierar att ansvarsfulla företag är en kritisk faktor för att generera långsiktigt aktieägarvärde.

Sedan 1999 har Unilever varit ledande i sin sektor 19 gånger och intagit topplaceringen för hela industrin hela 17 gånger.

Det är en viktig prestation för oss därför att den visar för vår omvärld att vårt hållbarhetsarbete är långsiktigt både inom verksamheten och för tillväxten.

Det innebär att vi i högsta grad fortsätter vara en del av ett globalt investerarindex som följer ledande företag och deras hållbarhetsarbete i spåren.

DJSI Industry Group Leader Report granskas av RobecoSAM i samarbete med S&P Dow Jones Indices, vilka menar att ”Unilever NV är ledande för den personliga hygienindustrin enligt RobecoSAM’s Corporate Sustainability Assessment baserat på de totalt högsta hållbarhetspoängerna 2018.”

Tillbaka till sidans topp