Hoppa till innehåll

Omo lanserar ny kampanj för en renare framtid

Publiceras:

Unilevers största tvättmedelsmärke har lanserat sin renaste och grönaste produkt hittills, med ambitionen att engagera miljontals unga människor att vidta positiva åtgärder för vår planet.

Two children planting flowers

Omo, även känd som Persil, Skip, Breeze, Ala, Surf Excel och Rinso (beroende på var du bor i världen), vill leda vägen för vanliga tvättmedelsmärken för att bli snällare mot vår planet.

Den nya formuleringen innehåller nu växtbaserade fläckborttagare när varumärket börjar ersätta ingredienser som härrör från fossila bränslen (svart kol) med andra källor, med växtbaserade ingredienser (grönt kol).

Vi arbetar också för att minska vår användning av jungfruplast i förpackningarna. Vi har gjort de största framstegen på detta område hittills i Storbritannien, där alla Persil-förpackningar nu tillverkas med 50 % återvunnen plast och är 100 % återvinningsbara.

Detta steg är en del av vårt bredare Clean Future-initiativ: ett banbrytande innovationsprogram som fundamentalt kommer att förändra hur våra rengörings- och tvättmedelsprodukter skapas, tillverkas och förpackas.

Förnyat ramverk för varumärkets syfte

Som en del av re-lanseringen utvecklar Omo innebörden av Dirt is Good (DiG) positionering till Dirt for Good. Målet är att bättre återspegla kraven från en ny generation och hur den värderar miljön.

DiG introducerades 2008 för att främja budskapet att barn lär sig och utvecklas genom att vara ute i naturen och bli smutsiga. Annonserna visade hur en ung individ upplevde omvärlden och skördade belöningarna av frihet och rörelse.

Men forskning visade att barn och deras föräldrar inte längre relaterade till den här bilden som de hade gjort tidigare.

"Dagens barn är förändringsgenerationen", säger Tati Lindenberg, VP Marketing Home Care. ”De tittar på världen de ärver och de gillar inte det de ser. Och den frågan som sticker ut framför alla andra för dem är vår planets framtid. De vill se - och vara en del av - verklig förändring. De vill vidta åtgärder för hållbarhet och mot klimatförändringar, för de vet att deras framtid beror på den. ”

Ny kampanj för en ren framtid

Vad kan 10 miljoner barn göra?

Budskapet bakom varumärkets nya "Real Change" -kampanj är att vi alla behöver gå längre än att vara "skärmaktivistser". Medan hashtags och tweets spelar en viktig roll för att öka medvetenheten om ett problem, krävs det mer än att trycka på en knapp för att åstadkomma verklig förändring.

Genom kampanjen vill Omo engagera miljontals barn i positiva samhällsengagemang.

Som Lesley Thorne, Global Brand Equity Director, säger: "Barns utveckling är som alltid kärnan i varumärket, men den utvecklingen handlar nu mer än någonsin om att vidta åtgärder i de frågor och orsaker de tror på."

I sina olika format har 'Dirt is Good' en räckvidd till 1,6 miljarder människor per år. Det är en större räckvidd än Instagram.

För kampanjen "Real Change" - som kommer att sändas ut på 40 marknader under de närmaste 12 månaderna - samarbetar varumärket med skolor och icke-statliga organisationer för att utbilda barn om hur de kan använda sitt engagemang för att agera för något positivt t när det gäller samhället och miljön.

"Vi har ett mål att hjälpa 10 miljoner unga att se olika positiva vägar för en bättre värld och arbetar nu med hur detta ska bli verklighet", säger Lesley. "Det här handlar om en förändring i samhället och att se bortom våra företags böcker."

Tillbaka till sidans topp