Hoppa till innehåll

Vi har utsetts till "Corporate sustainability leader" för 12:e året i rad

Publiceras:

Fler än 700 globala experter placerade oss i toppen när det gäller att integrera hållbarhet i vår affärsstrategi.

Top 13 brands, Lipton, Sunsilk, Lux, Knorr, Sunlight, Magnum, Dove, Rexona, Persil, Axe, Walls, Ben & Jerry’s, Hellmann’s.

(Öppnas i ett pop-up fönster )

Ladda ner GlobeScan och SustainAbility Institutes rapport för 2022 för att läsa hur hållbarhetsagendan utvecklas och vilka nyckelaktörer som är involverade.

Varje år deltar hundratals experter från hela världen i GlobeScan SustainAbility Leaders Survey.

718 hållbarhetsexperter från akademiska institutioner, företagssektorn, myndigheter, medier och icke-statliga organisationer i 73 länder ombads att namnge de tre företag som de anser visar störst engagemang för att integrera hållbarhet i sina affärsstrategier.

År 2022, för 12:e året i rad, uppnådde Unilever topplaceringen. Och vi är i fantastiskt sällskap, med andra ledande företag så som Patagonia, IKEA, Natura & Co, Microsoft, Interface, Ørsted, Tesla, Danone och Google på topp 10.

A graph showing Unilever recognised as Sustainability leader by Globe Scan

Att översätta hållbarhetsledarskap till ekonomiskt resultat

Unilevers CEO Alan Jope sa: "Det är ett privilegium att bli erkänd av en expertpanel som den globala ledaren inom hållbart företagande, vilket sätter hållbarhet i kärnan i vår affärsstrategi.

"Att toppa GlobeScan-listan för 12:e året ger alla på Unilever en stor känsla av stolthet och uppmuntrar oss att fortsätta bygga ett ansvarsfullt företag som översätter ledarskap inom hållbarhet till finansiella resultat."

Tillbaka till sidans topp