Ben & Jerry´s

293 000 namnunderskrifter som förbättrar ko-välfärden

Igår överlämnades över 293, 000 namnunderskrifter till EU-kommissionen i Bryssel, varav, 42 020 var insamlade i Sverige, tillsammans med ett fantastiskt konstverk av 17th & Oak, som finalen på kampanjen ”Supporting Better Dairy”, ett initiativ lett av Ben & Jerry’s, WSPA och den brittiska djurskyddsorganisationen Compassion in World Farming som kräver ny lagstiftning för att förbättra ko-välfärden.

Kampanjen, som har pågått i över ett år och syftar till att förbättra förhållandena för Europas mjölkkor, har samlat supportrar i hela Europa: i Ben & Jerrys Scoop butiker, på gatorna och online via www.happycows.eu

Det uppskattas att 10 miljoner kor för närvarande lider av problem såsom trånga levnadsförhållanden, en dålig diet, hälsoproblem och bristande omsorg och skulle dra nytta av skyddet av ett EU-direktiv.

Jerry Greenfield, en av grundarna av Ben & Jerry´s , sade :

" På Ben & Jerry’s älskar vi mjölkkor men den sorgliga sanningen är att många Europeiska kor är inte nöjda eftersom det inte finns några lagar som för närvarande vidtas för att skydda dem från undermåliga levnadsvillkor. Som experter på glass, förstår vi att glada kor och glada bönder innebär godare glass!”

Konstverket, som överlämnades i samtidigt med namnunderskrifterna, skildrar ett av kampanjens mål: nöjda kor med tillgång till bete. Varje undertecknares namn har använts för att skapa bakgrunden av målningen: himlen, molnen och var och en av de tjugoåtta europeisk flaggorna.

TACK till alla som stöttat kampanjen- vi hade aldrig klarat detta utan er!

---------------------------------------------------------------------

För mer information om Supporting Better Dairy kampanjen, besök www.happycows.eu eller kontakta:

Anna Sandgren

Nordenchef Ben & Jerry’s

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss