Eco Team

En liten handling gör stor skillnad

Anställda inom Unilever visar hur en grönare och smartare livsstil kan vara enklare och roligare att åstadkomma än vi tror.

Nära 250 anställda inom Unilever från olika länder som England, Finland, Indien, Sydafrika, Sverige och Sydafrika har anslutit sig till något av de 22 lokala Eco Teams och därmed åtagit sig att genomföra små handlingar i vardagen för en hållbar och grönare livsstil under en fyra veckors period.

I slutet av maj 2013 hade de 22 teamen genomfört mer än 16 000 olika handlingar i syfte att minska åtgången på vatten, avfall och reducera energi åtgången som tex handla säsongsbetonat, sopsorterat och återanvänt olika material både i hemmet och på kontoret.

Utöver detta har anställda också inspirerat kolleger, familjemedlemmar och vänner att göra samma små förändringar för en mer hållbar livsstil i vardagen.

I norden har 40 anställda indelade i totalt sex olika lokala Ecoteams lyckas genomföra 1136 handlingar under fyra veckor där man fokuserat på avfallshantering, vatten- och energireducering.

”Det har varit en mycket inspirerande vecka för oss alla genom att vi verkligen tagit personligt ansvar för hur vi som konsumenter kan bidra till en grönare och mer hållbar livsstil i vardagen. Vi kommer att följa upp detta under hösten och jag är övertygad om att vi kommer fortsätta detta engagemang med förnyade mål och nya idéer. Vi kan göra skillnad genom att göra små handlingar varje dag och också vara förebilder för våra närstående genom att bevisa att detta är enklare än vi tror” säger Sofia Hjort Lönergård, Projektledare för Eco Team Challenge Unilever Norden

I Sydafrika har anställda inom Unilever Food Solution engagerat varandra genom att varje vecka skicka e-post med recept på vegetariska rätter, återvunnit korkar till flaskor samt minskat avfallet för vattenflaskor genom att använda egna muggar istället.

Carol-Leaa Hulett, som är medlem i det lokala teamet för Sydafrika säger att “jag hoppade på denna möjlighet att få dela gröna idéer med mina kolleger och därmed också pröva hur det fungerar i vardagen, det är ett enkelt sätt att förbättra sin livsstil på”.

I England har anställda valt att cykla eller gå kortare distanser, kompostera sina tepåsar och matavfall och minska på antalet papper de skriver ut på kontoret.

Jag tror att vi alla var överraskade over hur enkelt det är att göra de här små förändringarna i vardagen och en del av oss lyckades till och med spara lite pengar. Säger Nicola Edwards från Unilever England.

“Det bästa med tävlingen var att det visade sig vara så enkelt”

I Indien har de lokala teamen från olika fabriker genomfört många bra idéer som tt duscha i något kallare vatten, använt tygpåsar när de handlat samt planterat träd.

Eco Teams är en del av att implementera en hållbar livsstil och att det lönar sig att lyfta fram att små förändringar gör stor skillnad för oss alla för vardagen och framtiden. Detta är också ett led i den ambition som Unilever har satt upp att halvera vår miljöpåverkan fram till 2020.

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss