GB Glace

Vår Finaste Gräddglass från Flen

GB Glace presenterar en helt ny underlinje till GB Gräddglass. Namnet är ”Vår finaste GB Gräddglass” och glassen kan stoltsera med högst andel bär på marknaden.

Tillverkningen sker i glassfabriken i Flen, Södermanland, där glassproduktion har pågått sedan 50-talet. Svenskarnas kärleksrelation med mejeriprodukter sträcker sig långt tillbaka i tiden och bär har haft en viktig roll för vårt välbefinnande historiskt sett, då vi har varit beroende av att samla bär för att få i oss vitaminer under vinterhalvåret. ”Vår finaste GB Gräddglass” är således smaker som är väl förankrade i våra traditioner.

– ”Vår finaste GB Gräddglass” är glass med bär, som om du själv hade plockat bären och blandat dem med glass. Den rådande mattrenden är ”back to basic” och det är vad vi har tagit fasta på när vi har tagit fram de nya smakerna, säger Mia Heinonen, produktutvecklare på glassfabriken i Flen.

Mönstret på förpackningarna är speciellt framtaget av illustratören Klas Bennergard. Inspirationen till mönstret har han hittat i sina sommarminnen från barndomen: skärgården, sommarlov, midsommar, plocka blåbär, jordgubbstårta, färsk mjölk från bondgården, fiska med pappa, hemgjord lingonsylt, träskor, busa med kompisar, svampplockning, nyckelpigor i gräset, björkar som svajar i vinden, fiskmåsar vid bryggan, plocka blommor till sommarstugan. Bilderna i mönstret förmedlar det enkla, oskyldiga, härliga livet som barndomen kan utgöra, skildrat i ikoniskt svenska bilder.

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss