Hjärthälsa

Hjärthälsa en del av Unilever hållbarhetsplan

En bättre hjärthälsa har därför en central plats i Unilevers hållbarhetsplan där vårt mål är att hjälpa 1 miljard människor att förbättra sin hälsa och välmående.

Vår hjärthälsa är avgörande för oss alla och är dessvärre den vanligaste dödsorsaken globalt och tar nära 17,3 miljoner människors liv varje år.

Och vad som också är oroväckande, sjukdomar kopplade till hjärthälsa ökar i antal, år 2030 förväntas 23 miljoner människor dö på grund av hjärt- och kärlsjukdom.

Positivt är däremot att det går att förebygga hjärt- och kärlsjukdom genom att vidta små livsstilsförändringar men som kan ha ett stort värde för vår hälsa.

En bättre hjärthälsa har därför en central plats i Unilevers hållbarhetsplan där vårt mål är att hjälpa 1 miljard människor att förbättra sin hälsa och välmående.

Genom att erbjuda produkter med bra fetter som Becel bordsmargarin som innehåller hjärtvänliga fröoljor och som har betydligt lägre halter mättade fetter än smör. Våra pro.activ produkter innehåller också växtsteroler som kan reducera blodet kolesterolnivåer med 7 -10% inom 2-3 veckor tillsammans med en hälsosam livsstil.

För att fira den internationella dagen för hjärthälsa “World Heart Day” den 29 september kommer vi genomföra hälsofrämjande aktiviteter på alla Unilever kontor över världen som en del av vår kampanj att hjälpa 1 miljard människor att förbättra sin hälsa och välmående. Vi vill att alla medarbetare ska få uppleva hur olika aktiviteter positivt kan påverka för ett hälsosammare hjärta.

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss