Milda bakning

Säsongens bästa bakning

Kan du tänka dig en mer somrig och solvarm känsla än att bjuda dina vänner och familj på något nybakat med säsongens frukter och bär.

Tänk hur mycket sommarens månader betyder för oss här i norden. Från maj till september tankar vi sol och sommar så det ska räcka året om. Kan du tänka dig en mer somrig och solvarm känsla än att bjuda dina vänner och familj på något nybakat med säsongens frukter och bär.

Det ska vara enkelt att baka och vad är enklare och godare än smulpaj med bär. Vill du ha lite inspiration eller hjälp finns vi på Milds.se.

Här kommer ett recept på smulpaj med äpplen.

Fyllning:

1 kg äpplen (ca 6 stycken)

0,5 citron, saften

0,75 dl socker

1 tsk kanel

Smulpaj

3 dl vetemjöl

1,5 dl socker

125 g Milda mat- och bak margarin/1,25dl milda flytande margarin

1 msk flytande margarin till formen

Sätt ugnen på 200 grader och smörj formen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i mindre bitar. Pressa citronsaften över äpplena och strö över socker och kanel.

Blanda mjöl, socker och margarin till smulpajen i en bunke. Blanda till en smulig deg. Grädda längst ned i ugnen ca 25-30 min till pajen har en fin gyllene färg.

Servera med Milda vaniljvisp!

Milda är en klassiker i det svenska köket. Ända sedan 1943 har det bakats fantastiska bakverk och lagats underbart god mat med Milda margarin. Därför är det inte konstigt om du minns Milda från när du som liten bakade bullar med dina mor- eller farföräldrar. Eller från när du för första gången skulle steka en köttbit på egen hand.

Milda har fått generation efter generation att glänsa i köket. På denna sida kan du läsa den snart 70-åriga historien om Milda.

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss