Grönt är skönt.

Kämpar du för att få dina fem portioner grönsaker om dagen, men bara inte orkar äta fler tråkiga kokta grönsaker? Om så är fallet, oroa dig inte - det finns många sätt du kan få i dig färska råvaror och samtidigt liva upp din tallrik.

Våga woka!

Bowl-of-Knorr-soup

Genom att ångkoka eller woka dina grönsaker kommer de underbara smakerna, dofterna och färgerna bevaras, samtidigt som de viktiga näringsämnena också stannar kvar. Och det bästa är, det är snabbt och enkelt.

För att göra den perfekta woken behöver du en wokpanna. Den runda bottnen på pannan gör att ingredienserna stanna kvar i mitten, där värmen är som mest intensiv. Med hjälp av denna metod kan du i princip laga vad som helst på bara fem minuter.

Vid wokning är snabbhet viktigt. Oljan ska helst nå en tillräckligt hög värme så att ingredienserna kan tillagas snabbt. Använd en generös mängd av vegetabilisk, värmetålig olja. Mellan 3 och 5 matskedar rekommenderas för bästa effekt.

Tvätta och förbereda alla ingredienser under tiden pannan värms upp. Lägg sedan i alla kryddor, som till exempel vitlök eller chili, och därefter grönsakerna. Lök, morötter, paprika, sockerärtor, böngroddar och minimajs passar perfekt att woka.

Vill du framhäva smakerna på woken lite extra så är Knorr grönsaks-Fond du Chef ett jättebra sätt. Kalla samman dina middagsgäster och servera woken medan grönsakerna fortfarande är rykande varma.

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss