Ben & Jerry's Rasta

Ben & Jerry’s firar Bob Marley med glassnyhet

Ben & Jerry´s lanserar en musikalisk höstnyhet för alla glassälskare. Den nya glassen Satisfy My Bowl är en tribute till 30-årsjubileet av Bob Marleys ’Legend’-album. Fansen garanteras en glassupplevelse i klassisk Ben & Jerry´s manér med stora smakkombinationer producerade under rättvisa Fairtradeformer. Som en härlig bonus för alla fans som har svårt att välja bland Ben & Jerry’s sortiment släpps dessutom ett flerpack innehållandes de fyra bästsäljarna i miniformat.

Höstnyheterna från Ben & Jerry's är här! Denna gång är det ett rikligt crescendo av smaker som flyttar in i fryshyllan. Tillskottet heter Satisfy My Bowl och är en tribute till Bob Marleys ’Legend’-album. Glassen är i klassisk Ben & Jerry's anda; rättvist producerad banangräddglass med generösa inslag av kola-virvlar, kakor och peace-formade chokladchips. Glassen har tagits fram tillsammans med Marley familjen där delar av vinsten går till ”1 Love Foundation” på Jamaica. Redan från vecka 37 hittar Ben & Jerry's-fans produkten i fryshyllan.

– Ända sedan begynnelsen har musik varit en stor inspirationskälla för Ben & Jerry’s. Rocklegenden Jerry Garcia och Vermontbandet Phish är bara några exempel på artister som fått Ben & Jerry’s smaker uppkallade efter sig. Musik för människor närmre varandra. Därför är vi extra stolta över samarbetet med Marleyfamiljens organisation ”1 Love Foundation” och deras arbete för utsatta ungdomar på Jamaica, säger Anna Sandgren, Nordisk chef på Ben & Jerry’s.

Undvik beslutsångest i fryshyllan – flerpacken ’Classic Mix’ är här:

Riktigt inbitna Ben & Jerry’s-fans kan äntligen andas ut. Nu lanseras nämligen ett flerpack innehållandes fyra storsäljare i miniformat: Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie, Caramel Chew Chew och Strawberry Cheesecake. Samma smaker med mumsiga chunks men nu i en 4-mix á 100 ml. Ingen mer beslutsångest i fryshyllan med andra ord.

– Vi tror att våra kunder vill se fler rättvisa produkter på marknaden, därför känns det roligt att vårt sortiment ständigt utvecklas och uppdateras med fler härliga produkter. På Ben & Jerry´s är vi väldigt stolta över vår Fairtrade-certifiering och att den faktiskt gör skillnad på riktigt för bönder och samhällen i utvecklingsländer, säger Anna Sandgren.

Om ‘Satisfy My Bowl’ och 1 Love Foundation:

Banangräddglass med en virvel av kola, kakor och peacemärken med chokladsmak. Ben & Jerry’s firar tillsammans med Marleyfamiljen 30-årsjubileet av Bob Marleys ’Legend’ album. Denna smakrika tribute stöttar Bobs vision om en rättvisare värld genom att skänka delar av vinsten till Marleyfamiljens organisation ’1 Love Foundation’. 1 Love Foundation är ett musikprojekt på Jamaica som hjälper ungdomar att komma rätt i samhället.

Rekommenderat pris Satisfy My Bowl: 49-59 SEK

Om flerpacken Classic Mix:

Classic Mix är ett flerpack innehållandes fyra storsäljare: Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie, Caramel Chew Chew och Strawberry Cheesecake. Samma stora smaker med mumsiga chunks, men nu i en 4-mix á 100 ml.

Rekommenderat pris Classic Mix: 59-69 SEK

Lyssna gärna på Ben & Jerry's Satisfy My Bowl-Spotifylista: Satisfy My Bowl

För mer information:

Anna Sandgren

Ben & Jerry´s Sverige

Telefon: 08-619 70 10, 0709-73 71 31

Mail:anna.sandgren@unilever.com

För pressinformation och pressbilder, vänligen kontakta:

Ida Persson, presskontakt Geelmuyden Kiese

Telefon: 0708-42 44 03

Mail:ida.persson@gknordic.com

Om Ben & Jerry’s

Redan 1978 öppnade barndomsvännerna Ben Cohen och Jerry Greenfield sin första glassbar i en nedlagd bensinstation i Vermont. Målet är (och har alltid varit) att producera en så bra glass som möjligt på schysstast möjliga sätt. I Sverige har Ben & Jerry’s funnits sedan 2004.

Ben & Jerry’s mission sammanfattas i frasen Peace, Love & Fairtrade Ice Cream. Den innebär att alla delar av verksamheten, de produktmässiga, de ekonomiska och de sociala, måste utvecklas med respekt för människan, planeten och djuren, både inom och utanför vår verksamhet. 

Ben & Jerry’s använder endast naturliga ingredienser i glassen, alla ägg kommer från frigående höns och företaget betalar ett prispremium för grädden för att korna ska vara glada. Ben & Jerry’s främjar affärsmetoder som visar respekt för jorden och dess invånare, och verksamheten drivs med utgångspunkt i ett hållbart samhälle, en hållbar ekonomi och en lönsam tillväxt. Sammanlagt har Ben & Jerry’s de senaste fem åren satsat 2,4 miljoner euro i kampen mot klimatförändringarna.

Läs mer på www.benjerry.se

Mer om Ben & Jerry’s pionjärarbete inom uthållig mejeriproduktion, Caring Dairy samt Fairtrade: www.caringdairy.com och www.benjerry.com

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss