Hållbart producerad grädde i GB Gräddglass

Homepage image left module

GB Glace kopplar nu ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete och fokuserar på svenska gårdar och svensk grädde. Från och med maj månad kommer all GB Gräddglass i de 500 ml stora förpackningarna att innehålla 100 procent hållbart producerad grädde från svenska gårdar som värnar om djur och miljö.

GB Gräddglass har en lång svensk historia och har producerats sedan 40-talet. Sedan 1957 sker all produktion av GB Gräddglass på glassfabriken i Flen. Nu fördjupar GB Glace sitt hållbarhetsarbete och samarbetet med svenska gårdar med fokus på hållbart jordbruk. Från maj månad innehåller all GB Gräddglass i de 500 ml stora förpackningarna färsk grädde från svenska gårdar som uppfyller hårda krav kring hållbart jordbruk. Dessutom innehåller all GB Gräddglass 1,5 liter hållbart producerad färsk grädde.

  • GB Gräddglass är vår godaste gräddglass från hjärtat av Sörmland som nu är mer hållbar än någonsin. Glassen i våra 500 ml stora förpackningar är nu gjord på färsk grädde från svenska gårdar där vi ställer höga krav på gårdarna, ofta ställer vi strängare krav än svensk lagstiftning när det kommer till energiförbrukning, biologisk mångfald och omsorg för djuren. I dagsläget är det grädden som är hållbart producerad men vi har en målsättning att ha en 100 % hållbart producerad produkt inom de närmsta tre åren. Vad många inte vet är att vår Gräddglass Gammaldags Vanilj endast tillverkas på fem naturliga ingredienser – grädde, mjölk, socker, äggula och vanilj, berättar Dominika Hagborg, Marknadschef på GB Glace.

GB Gräddglass

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss