1. Hem
  2. ...
  3. Nyheter
  4. Tid för hälsosamma måltider

Tid för hälsosamma måltider

Tid för hälsosamma måltider

Bowl-of-Knorr-soup

Nu är det bevisat, Senaste forskningen visar att det är viktigare att välja kvalitet framför kvantitet. 

En välbalanserad kost handlar inte framförallt om hur mycket av olika sorters mat du lägger på din tallrik utan vilken sorts mat du lägger på din tallrik. Se till att varje tugga du tar innehåller mycket näring och tänk kvalitet framför kvantitet.

Livsmedelsverket sammanfattar slutsatserna iNordiska ministerrådets(Link opens in a new window)kostrekommendationer såhär:

”Den som vill minska risken för hjärt- och kärlsjukdom, cancer, övervikt och typ 2-diabetes ska äta mer grönsaker, frukt och bär, fisk, oljor och fullkorn. Och mindre läsk, godis, vitt mjöl, rött kött, chark och smör.”

Ta reda på mer om ämnena
Tillbaka överst på sidan