Vi genomför kontinuerligt förbättringar för våra produkter. Det här är några exempel:
För våra livsmedel arbetar vi för att motverka järnbrist (anemi) ett tillstånd som drabbar 30 % av världens befolkning, främst kvinnor och tonårsflickor. Vi utbildar i hur andelen järn kan öka via kosten via bland annat Knorr berikade buljongen och gröna bladgrönsaker.
I Asien har vi lanserat Bango Light dressing vilket innebär att 30 % mindre socker än originalrecepten. I USA har vi i butik utbildningsprogrammet Make Meals That Do More i syfte att utbilda konsumenter att laga hälsosamma måltider till bra pris.
Inom kategorin te så förvärvade vi förra året det ekologiska te-varumärket Pukka hebs. Sortimentet för Pukka inkluderar ekologiska, hälsosamma och naturliga téer. Som ett alternativ till vatten rekommenderar WHO att man dricker osötat te för att bibehålla en bra vätskenivå, något som är nödvändigt för alla människor välbefinnande.
Vid sidan av detta i Förenade Arabemiraten så lanserade vi ”30 dagar för ett lättare jag” där vi uppmuntrar hälsosamma val i tre steg, ersättsockrade drycker med Lipton grönt te, ät mycket frukt och grönt, samt motionera 30 minuter per dag. Kampanjen nådde 12 miljoner konsumenter via digitala kanaler.
Inom glass förra året förvärvade vi det australienska glassvarumärket Weis, som använder minst 25 % ren frukt i sina fruktbaserade produkter.
I Brasilien lanserade vi en ny mango och jordgubbssorbet med ett högre fruktinnehåll och som möter våra högsta näringskrav. I Brasilien har vi också kunnat erbjuda tre varianter av Cornetto i minde storlek och med färre kalorier, medan vi i Indien lanserat an variant av Magnum Mini 36 g.
Vi har också lanserat Breyers Delights i USA föra året. Breyers erbjuder fyra smaker av glass med lägre fetthalt men som också ger en högre andel protein och kalcium per portion.
Och till sist vill vi berätta om Unilever Food Solutions, som hjälper kockar på sjukhus och äldreboenden med utbildning och verktyg att utveckla smakfulla och näringsriktiga recept för en äldre målgrupp. Det är upp till en tredjedel av de äldre patienterna på den här typen av inrättningar som befinner sig i riskzonen för undernäring eftersom deras näringsbehov ser annorlunda ut jämfört med yngre individer.