Hållbar glassfabrik i Turkiet

Unilever tillkännager idag öppnandet av en ny glassfabrik i Konya, Turkiet, en investering på mer än € 95 000 000.

Den återanvänder regn- och ytvatten, återvinner värme samt har en nollnivå för icke-farligt avfall till sin deponikonstruktion.

Konya fabriken i Turkiet som kommer att producera välkända varumärken såsom Cornetto och Twister och är en av 35 glassfabriker som ägs av Unilever globalt, och kommer att vara den framtida modellen för alla framtida glassfabriker för Unilever runt om i världen.

Pier Luigi Sigismondi, Unilever Chief Supply Chain Officer, säger: "Turkiet är en viktig tillväxtmarknad för Unilever. Vi har en lång historia i landet - efter att ha varit etablerade på den turkiska marknaden i nästan 100 år och öppnade vår första fabrik i landet 1952. Idag har Konya blivit vår åttonde produktionsanläggning i landet, som vi fortsätter att investera med ambitionen att växa vår turkiska och regional verksamhet. Denna nya fabrik är ett bevis på vårt engagemang för att driva en hållbar tillväxt och glädja fler konsumenter med en glass."

Unilever etablerade sig på den in den turkiska glassmarknaden1990 och har med tiden stärkt sin verksamhet till en aktuell marknadsandel på över 70 %. Den nya fabriken kommer att bidra till den turkiska ekonomin, sysselsätter initialt cirka 300 personer. Glassen som produceras i Konya kommer i första hand vara för hemmabruk sk hushållsglass, men också för att exportera till Mellanöstern och Nordafrika. Nuvarande årlig produktionskapacitet är 80 miljoner liter, med möjlighet att utöka till 200 miljoner liter.

Sigismondi påpekar också att den ökade inhemska konsumtionen och möjligheterna att växa för export utgör goda indikatorer på en potential för expansion av fabriken. Vidare förklarar Sigismondi förklarade också att anledningen till Konya valdes för fabriken investeringar enligt följande: "Vi bestämde att Konya var den mest lämpliga platsen för vår investering för ett antal orsaker, såsom tillgång till råvaror, god infrastruktur och logistik, tillgänglighet av kvalificerad arbetskraft och lägre risker jordbävning, samt och bra stöd för Konya lokala administration "

Mer information vänligen kontakta:

Flip Dötsch

+31611375464
Flip.Dotsch@unilever.com

Sweden

Sandhya Forselius
Unilever Sverige
Box 1056
171 22 Solna

+46 (0) 8 619 95 00
sandhya.forselius@unilever.com

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss