Nominering

Employer Branding innebär i korthet att företag arbetar med sitt arbetsgivarvarumärke och genom marknadsföring och kommunikation attraherar kompetenta medarbetare.

Employer Branding innebär i korthet att företag arbetar med sitt arbetsgivarvarumärke och genom marknadsföring och kommunikation attraherar kompetenta medarbetare.

De företag som lyckas locka till sig de bästa talangerna har också större möjlighet att nå framgångsrika affärsresultat.

Motiveringen att nominera Unilever till Årets Employer Branding-företag 2014 lyder:

Detta företag tillhör globalt ett av de mest framstående i världen inom employer branding. I Sverige har man under de senaste åren lyckats skapa ett starkt fokus kring frågan och därmed också starka resultat. Sverige tillhör idag de ledande länderna inom företaget inom employer branding. Det är svårt att tala om detta företag utan att nämna deras nordiska personaldirektör, Paulina Ekvall, som har varit mycket drivande och inspirerande i frågorna. Detta företag är ett föredöme på många sätt i frågorna.

Universum Communications vill därför nominera Unilever till Årets Employer Branding-företag 2014.

Juryn består av Universums vd Petter Nylander, Sverigechef Claes Peyron och Global research director Lisa Sundström (ersätts under sin föräldraledighet av sin vikarie Carola Lundberg).

I juryarbetet utgår juryn från följande kriterier:

  • ledningsgruppens engagemang i employer branding-frågorna
  • att organisationen marknadsför/kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt och trovärdigt sätt
  • att organisationens employer branding-aktiviteter lett till resultat i bl.a. Universums mätningar

Vinnaren presenteras på Universum Awards den 6 mars 2014.

”Det känns fantastiskt att Unilevers arbetsgivarvarumärke tilltalar så många talanger och vi är givetvis mycket stolta över denna nominering.” säger Paulina Ekvall nordisk personaldirektör för Unilever

Unilever rusar i rankingen som arbetsgivare Unilever har därutöver placerat sig väl på Universums ranking KarriärBarometern, där Sveriges young professionals rankar sina ideala arbetsgivare. Unilever har avancerat 13 placeringar från plats 25 till att bli nr 12 på rankingen över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Unilever placerar sig i och med denna raketklättring som nummer 2 bland FMCG-företagen.

”Även detta är givetvis mycket glädjande, att våra ansträngningar visar tydliga resultat, men visst strävar vi efter att bli nummer ett, Unilever är och vill vara ett vinnarföretag” säger Paulina Ekvall som tidigare i år blev nominerad till Årets Personaldirektör 2013 av Universum och utsågs till Årets Employer Branding-person 2013.

Worlds Most Attractive Employers

200 000 ekonomi- och teknikstudenter från toppuniversitet i världens 12 största ekonomier har valt sina ideala arbetsgivare, och Unilever placerar sig på plats 21 bland ekonomistudenterna och 34 bland teknikstudenterna. Studenter från Australien, Brasilien, Frankrike, Indien, Italien, Japan, Kanada, Kina, Ryssland, Storbritannien, Tyskland och USA rankar därmed Unilever som en av världens mest attraktiva arbetsgivare att jobba för, vilket innebär att Unilever får ett försprång i kampen om talangerna.

Sweden

Sandhya Forselius
Unilever Sverige
Box 1056
171 22 Solna

+46 (0) 8 619 95 00
sandhya.forselius@unilever.com

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss