Hoppa till innehåll

Unilever branschledande enligt Dow Jones Sustainability

Publiceras:

Estimerad lästid: 3 minuter

Sunlight pouring through the trees

Unilever har blivit utnämnda som branschledande i gruppen Hushålls- och Personlig Hygien produkter enligt Dow Jones Sustainability Index (DJSI) 2016 . Det är endast 24 företag som har lyckats få utnämningen Branschledande.

Unilever lyckades samla 92 poäng av 100 möjliga, och med det ledande i branschen, i 14 av de 22 uppsatta kriterierna för Personlig Hygien produkter. Däribland inkluderande företagsledning, varumärkes utveckling, material, leverantörs-styrning, förpackningar, arbetsrättsliga indikatorer och mänskliga rättigheter, CSR och filantropi.

2016 är det första året Unilever har blivit invald i kategorin Hushålls- och Personliga Hygienprodukter då Unilever numera tillhör MSCI och S&P’s Global Industry Classification Standard. Tidigare klassades Unilever till livsmedelssektorn i kategorin Livsmedel, Dryck och Tobak, där Unilever i 15 år var branschledande.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer, säger “Vi är stolta att blivit utnämnda som branschledande när vi för första året tillhör denna kategori Hushålls- och Personlig Hygienprodukter. Utnämningen är ett resultat som kommer av våra framsteg i Unilevers Hållbarhetsplan, där hållbarhetsfrågorna integrerats i vår tillväxtstrategi för att uppfylla vår vision att hållbarhet blir en del av vardagen”.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) är ett erkänt globalt oberoende jämförbarhets index som innefattar – och rankar – ett företags ekonomiska, miljömässiga och samhälleliga prestationer. Det är det äldsta index som årligen gör rankningen och har blivit en nyckelreferens för investerare och näringsliv.

DJSI Industry Group Leader Report, Revisionsbyrå RobecoSAM tillsammans med S&P Dow Jones Indices, slår fast: “Unilever har etablerat sig som ledare inom kategorin Personlig Hygien. Starka innovationer och fokus på områden som råmaterial och förpackningar är integrerade i företagets strategi. Hållbarhetsfrågorna återfinns i kärnan av Unilevers vision och det blir uppenbart genom sättet att utföra densamma.”

Info och kontakt

För mer information om DJSI annual review 2016 results, inklusive S&P Dow Jones Indices/RobecoSAM press release och/eller Industry Group Leader Report besök gärna www.sustainability-indices.com.

Om Unilever:

Unilever är en av världens ledande leverantörer av mat-, hem- och hygienprodukter med försäljning i över 190 länder och når cirka 2 miljarder konsumenter varje dag. Företaget har 169 000 anställda och omsatte 53,3 miljarder euro under 2015. Över hälften (58%) av bolagets verksamhet har påverkan i utvecklingsländer och på tillväxtmarknader. Unilever har över 400 varumärken som finns i hem runt om i hela världen, till exempel Via, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, GB, Ben & Jerry’s, Milda, Flora, Magnum och Axe.

Unilevers Sustainable Living Plan (USLP) har som mål att:

  • Hjälpa över en miljard människor att kunna vidta åtgärder för att förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande.
  • Halvera våra produkters inverkan på miljön senast 2030
  • Förbättra försörjningsförmågan för miljontals människor senast år 2020.

Unilever rankades som nummer ett inom sin bransch under 2015 i Dow Jones Sustainability Index. I FTSE4Good Index fick företaget högsta miljöbetyg (5 av 5). 2015 toppade listan över Corporate Sustainability Leaders i Globescan/ SustainAbilitys årliga undersökning för fjärde året i rad och under 2016 rankades företaget som det mest hållbara mat- och dryckesföretaget i Oxfams undersökning Behind the Brands Scorecard för andra året i följd.

Tillbaka till sidans topp