Hoppa till innehåll

Unilever förvärvar Pukka Herbs

Publiceras:

Estimerad lästid: 2 minuter

London/Rotterdam, 7 september 2017 - Unilever meddelar idag att man förvärvar det ekologiska te-varumärket Pukka Herbs Ltd.

Pukka packshots

Pukka Herbs Ltd grundades 2001 av Tim Westwell och Sebastian Pole. Med 100% certifierade, ekologiska odlade och etiskt handlade ingredienser. Pukka’s filosofi för hälsa- och välbefinnande centrerar sig kring att vara välgörande för människor, växter och miljön. En filosofi som tydligt förmedlar synergier till Unilevers egen hållbarhetsplan.

Pukka Ltd, ett brittiskt banbrytande varumärke, med en omsättning på mer än 30 miljoner pund och med en tillväxt på över 30%. Pukka växer snabbt både på den europeiska marknaden och i USA. Enligt Euromonitor 2016 är Pukka det ekologiska te-varumärket som växer snabbats över världen. Marknaden för ört, frukt- och gröna teer värderas för närvarande till ca 1,6 miljarder pund*, en siffra som analytiker beräknar växa globalt de kommande åren.

Unilever’s Refreshment Category President, Kevin Havelock, säger att: “Pukka har starka värderingar och ett tydligt syfte som går helt i linje med vår egen tillväxtmodell för hållbarhet. Det finns en tydligt strategisk, värderingsmässig samstämmighet mellan oss.”

“Båda parter anser att företag behöver vara en positiv kraft i samhället. Tim och Sebastian har förvaltat Pukka till en framgångsrik affärsverksamhet, utan att kompromissa med ingredienser eller ideal. Förvärvet stärker vår position på te-marknaden och fyller samtidigt ett behov i vår varumärkesportfölj. Pukka befinner sig i premiumsegmentet när det kommer till ekologiska varumärken, hälsa och välbefinnande, ett segment som är snabbväxande, attraktivt och skalbart. Vi ser fram emot att presentera Pukka varumärket till fler konsumenter.”

Pukka Herbs

Tim Westwell, Pukka co-founder och CEO säger: “Från starten har vi haft som målsättning att sammanföra alltfler människor med den otroliga kraft som finns i örter och växter. Sexton år senare och med 1,5 miljarder serverade koppar Pukka-te, har vi lyckats nå stora framsteg – och det är bara början.

Sebastian Pole, medgrundare till Pukka och Master Herbsmith, säger “att välja Unilever kan kokas ned till två grundläggande argument: skalbarhet och hållbarhet. De är ledande inom social och miljömässig förändring och kan helhjärtat omfamna Pukkas värderingar. Det är ett möte av värderingar. Pukka kommer fortsätta vara 100 % ekologiska och en drivande kraft för fairtrade med banbrytande program som Fair for Life och fortsätta donera 1% av sin försäljning till olika ideella miljöorganisationer. Tillsammans med Unilever kan vi nå nya nivåer för räckvidd och möjligheter.

Villkoren för avtalen har inte offentliggjorts.

*Nielsen data 2016

Tillbaka till sidans topp