Unilever säljer margarinverksamheten till KKR för €6.825 bn

London/Rotterdam, Unilever, en av världens störta tillverkare av livsmedel, glass, hem- och rengöringsprodukter samt personlig hygien, har fått ett bindande bud på sin globala margarinverksamhet från KKR på €6 825 bn på skuld- och kontantfri basis.

Unilever-logotyp vid ingången till en deodorantfabrik i Jiutepec, Mexiko

Paul Polman, CEO för Unilever säger ”i april tidigare i år (2017) så lade vi riktlinjerna för vårt 2020- program med syfte att accelerera värdeskapandet för hållbarhet. Dagens offentliggörande visar på ytterligare ett steg med ambitionen att omskapa och skärpa vår varumärkesportfölj för långsiktig tillväxt. Det är tydligt att marknadsledande varumärken har uppmärksammat de förbättringar vi åstadkommit. Jag är övertygad att KKRs som kommande ägare av vår margarinverksamhet med tillhörande varumärken, kommer fullfölja utvecklingen både till deras fulla potential likväl deras sociala ansvarstagande”.

Nicolas Liabeuf, CEO för Unilevers margarinverksamhet, kommer fortsätta leda verksamheten, tillägger ”Det finns en positiv dynamik kring hur vår margarinverksamhet presterar resultatmässigt och vi är entusiastiska att fortsätta den här resan tillsammans med KKR. Vi är trygga med att vår verksamhet och att våra engagerade medarbetare kommer att utvecklas ytterligare också inom den nya ägarstrukturen”.

Johannes Huth, Head of KKR EMEA säger: “styrkan i portföljen av konsumentvarumärken för margarin står på en stark grund för framtida tillväxt. Vi ser fram emot att integrera vårt globala nätverk och operativa kunnande för att stödja verksamhetens tillväxtmål och samtidigt fortsätta följa de ansvarsfulla riktlinjer Unilever satt upp för hållbarhet, inkluderat att vi kommer arbeta mot målet att 2019 enbart använda 100 % hållbar palmolja”.

Investeringen finansieras av både KKR: s europeiska och amerikanska kapitalfonder.

Erbjudandet är föremål för vissa myndighetsgodkännanden och samråd med anställda i vissa jurisdiktioner. Affären beräknad vara avslutad i mitten 2018. Unilever avser att återlämna realiserar nettokassa till aktieägarna, om inte mer värdeskapande förvärvsmöjligheteter uppkommer. Transaktionen utgör en klass 2- transaktion i enlighet med noteringsregler for UK.

Ytterligare information om Unilevers margarinverksamhet finns nedan.

Unilever PLC

Unilever House
100 Victoria Embankment
London EC4Y 0DY
United Kingdom


Press-Office.London@Unilever.com

Media:

Fleur Van-Bruggen

+31 615 008 293

Fleur-van.bruggen@unilever.com

Media Relations Rotterdam: +31 (0)10 217 4844

Unilever Investor Relations:

+44 (0)20 7822 6830
investor.relations@unilever.com

KKR:

Alastair Elwen

Finsbury

+44 207 251 3801

alastair.elwen@finsbury.com

Media:

Paul Matthews

+44 775 276 8888

Paul.Matthews@unilever.com

Treeva Fenwick

+44 779 903 3391

Treeva.Fenwick@unilever.com

Jonathan Sibun

+44 777 999 9683

jsibun@tulchangroup.com

Ta reda på mer om ämnena

Tillbaka överst på sidan

SOCIALA MEDIER

Delar du vårt intresse för en hållbar framtid. Följ gärna med oss i sociala kanaler. Vi håller utkik efter dig!

KONTAKTA OSS

Kontakta Unilever och specialiserade team eller hitta kontakter runt om i världen.

Kontakta oss