Hoppa till innehåll

Unilever slutar investera i plattformar som ökar motsättningar

Publiceras:

Estimerad lästid: 2 minuter

Keith Weed

Palm Desert, Kalifornien

Unilevers Keith Weed Chief Marketing Officer, uppmanade under måndagen vid ett tal på Annual Leadership Meeting(IAB), att branschen tillsammans behöver stärka förtroendet för både system och samhälle.

Samtidigt så meddelades att Unilever kommer upphöra investera i plattformar som ökar klyftorna i samhället. Keith Weed kräver också att branschen nu arbetar för att förbättra transparensen och återbygga konsumenternas förtroende i en tid då fake-nyheter och illvilligt material sprids online.

En tydlig uppmaning riktades till stora teknikföretag att ta ett tydligt ställningstagande mot ”vad som uppenbart inte verkar vara riktigt” och som Keith Weed citerade från en nyligen genomförd undersökning ”över världen så har förtroendet för sociala medier aldrig varit så lågt som nu. Det beror bland annat på att många teknikföretag saknar viljan att stoppa illegalt, oetiskt och extremistiskt innehåll att publiceras deras plattformar”¹.

I sak påverkar detta tre huvudområden för Unilever:

  1. Som inte kommer investera i plattformar där barn inte skyddas eller som ökar motsättningar i samhället
  2. Som fortsatt tänker arbeta för att minska stereotyp reklam via #unstereotype samt driva detta inom branschen via #SeeHer och #Unsteretype Alliance
  3. Unilever kommer enbart ingå samarbete med organisationer som vill skapa en bättre digital infrastruktur och som strävar efter mätbara resultat där konsumentens upplevelse förbättras.

Keith Weed presenterade också ett nytt partnerskap mellan Unilever och IBM – som testar en ny blockkedjeteknik för annonsering, där man ser en potential att drastiskt reducera bedrägerier genom att avläsa hur media köps, levereras och interagerar med sina målgrupper, och därmed sammanställa trovärdiga mätvärden.

För att sammanfatta innebörden anförandet vid IAB, kommenterar Keith Weed “ Som en varumärkesdriven organisation är det nödvändigt för Unilever att ha förtroende hos sina konsumenter. Vi kan inte agera på annat sätt än att stärka det förtroendet – det innefattar även de plattformar och kanaler vi använder oss av. 2018 blir därför året då sociala medier återvinner förtroendet.”

12018 Edelman Trustbarometer

Tillbaka till sidans topp