Hoppa till innehåll

Unilever ställer sig bakom ett globalt förbud mot djurtester

Publiceras:

Estimerad lästid: 2 minuter

Unilever tillkännager idag att deras största personliga hygien varumärke Dove blivit certifierade av PETA och får ”Cruelty- Free Brand” logotypen på förpackningarna. Från början av 2019 kommer logotypen synas på förpackningarna.

Woman shopping in the supermarket

Samtidigt meddelar man att man inlett samarbete med Humane Societey International (HSI) i syfte att får till ett globalt förbud för djurtester.

David Blanchard, Unilever Chief R & D Officer säger att “Ett förbud för djurtester på kosmetiska produkter har funnits inom EU sedan 2013 och vi hoppas att ett liknande förbud på global nivå kan påskynda acceptansen för alternativa metoder och därmed utradera efterfrågan på djurtester för kosmetiska produkter i hela världen”.

Som en del i sitt åtagande att stötta en implementering av ett globalt förbud, kommer Unilever samarbeta med Humane Society International (HSI) en global djurskyddsorganisation för att få stöd med sitt initiativ #BeCrueltyFree för att få till stånd en lagförändring och reformer på nyckelmarknader i syfte att förbjuda djurtester för kosmetiska produkter. Som ett led i detta nya ambitiösa samarbete kommer Unilever hjälpa till att utveckla kompetens inom såväl företag som myndighetsorgan att fatta beslut kring produktsäkerhet när man använder sig av alternativa metoder.

Unilever har över 30 års erfarenhet i att utveckla alternativa metoder för att garantera produktsäkerhet. Vi samarbetar med fler än 50 nyckelpartners över världen, inkluderat lagstiftare och NGOs. Öppet delar vi den vetenskapsexpertis och möter alla de som visar intresse, för att genomföra en global anpassning för att få till stånd ett förbud mot djurtester. Utöver detta har Unilever erbjudit sig att samarbeta med ett ännu bredare nätverk av intressenter på global bas för att skala upp processerna för produktsäkerhet.

Unilevers pågående arbete med alternativa metoder framför djurtester och löftet att globalt kommunicera sina testmetoder har uppmärksammats av PETA som nu listar Unilever som ett företag som ”arbetar för en lagändring”, det är en tydlig indikation att Unilever inte gör några djurtester i någon del av världen, om det inte specifikt är ett nationellt lagkrav.

“Vi är väldigt förhoppningsfulla med det här samarbetet – bland företag, NGOs och myndigheter – kommer det snart bli möjligt att tillgå hög produktsäkerhet för alla typer av kosmetiska utan att det finns något behov av djurtester oavsett var i världen vi befinner oss, sammanfattar Blanchard.

För ytterligare information kontakta


Tillbaka till sidans topp